Hverdagsinnlegg

 

Hei!


Som dere vet er jo jeg født i feil kropp. Det er ikke noe å lure på. Jeg er også en person som ble født med en lignende type Asperger Syndrom Diagnose (ASD) også. 

I løpet av min hverdag som går for tiden gjør jeg ikke så veldig mye, annet enn å være på rommet mitt dessverre. Jeg legger stadig ut innlegg på facebook, for å ikke bare gi beskjed til folk om hvordan jeg har det, hva jeg gjør, og på hva som skjer, men jeg gjør det også for å holde meg litt selv oppdatert på hva jeg driver med.
Det at ikke alle ønsker å være venninne med meg, er en veldig forståelig ting nettopp fordi jeg kanskje kan virke veldig dum og rar. Jeg sier ikke at jeg er en dust, fordi det vil jeg ikke si om meg selv, men jeg kan skjønne noen enkelte ganger på at folk er litt sure, og irriterte på meg, på måten jeg oppfører meg, og det vil jeg bare beklage. Helt ærlig, sånn at jeg sakt det ihvertfall.

Men nok om det. 

Her hjemme idag, har jeg ikke gjort så veldig mye, annet enn å ligge i sengen å slappe av. Jeg prøver å være litt aktiv med å jogge litt annenhver dag i ca 2 timer, for å få til en grei treningsøkt hvor jeg gjør ting med hele kroppen, istedenfor å bare sitte stille hele tiden, å ikke gjøre noe. Det som er litt spennende og gøy med treningsøkter syns jeg, er at man kan ha, eller får muligheten til å gjøre hva man vil. Man kan for eksempel trene skuldre, eller kanskje beina er spennende valg man tar, eller bare bruke hele kroppen. Alt er mulig å gjøre i en treningsøkt, og du trenger ikke engang ha fått gode gym karakterer fra skolen, for å trene, det er simpelthen så lett som å bare gå stille, gå fort, jogge sakte, løpe fort, ta push-ups, sit-ups, jaaaa....alt er tillat å gjøre under en treningsøkt, så det er veldig bra syns jeg. Derfor trener jeg veldig jevnlig også, ikke bare for å bruke tiden effektivt, men også for å bruke hele kroppen, og bruke litt av energien, og kreftene man har, til å på en måte teste seg selv ut litt, for hva man er god til, altså flink til å beherske, og på hva man ikke er så flink til, på de områdene man kan få hjelp til å finne ut hva, på hvordan man kan få taklet de. :)

På hverdagen sånn generelt sett, gjør jeg også andre ting. Jeg er veldig aktiv med å planlegge litt for meg selv, på hva jeg skal finne på å gjøre, samtidig som jeg innimellom undrer meg en liten pause ved å fly litt på fly simulatoren min som jeg har. Samtidig som jeg gjør det, leser jeg, og pugger veldig på flyplass-destinasjons koder jeg kan utenat, som er ca 40 sider på Word, altså sånn ca 230-235 koder :) Egentlig er jeg ikke så veldig imponert av at jeg kan så mange koder i hodet, fordi jeg vet ikke helt på hva jeg får bruk for dem til, men jeg vet at jeg har en drøm om å bli en passasjer pilot for ett flyselskap en gang, så der har jeg ikke bare hørt fra flyplasser, men også fra dyktige, og erfarne passasjer piloter, fra både Widerøe, SAS, Norwegian, Lufthansa, KLM, Air Berlin, Ryanair, og fra British Airways på at der er mulighetene mange, og ikke minst utallige store. :)

Til gjengjeld som jeg ikke bare flyr hele tiden, er jeg veldig aktiv med å planlegge litt for min fremtid, for hvor jeg skal få meg hybel osv, og alt det pikk pakket der. Det er litt vanskelig å finne ett passende sted rundt omkring i Drammen, Asker, Oslo, Røyken, Slemmestad, eller i det hele tatt noen steder rundt omkring i nærområdet her på Sætre som jeg holder til for tiden. Jeg planlegger å sette opp budsjetter, og finne ut om jeg kan finne på systemer i hodet på hvordan jeg kan få spart litt, istedenfor å bruke penger hele tiden, noe som jeg er veldig flink på å gjøre, og jeg har jevnlige møter med Psykologspesialisten jeg har i Drammen, hvor vi har dialoger på hvordan jeg kan bli flinkere til å takle gruppepress, kommunikasjon med andre mennesker, og på hvordan man kan være, og fungere godt i samfunnet i forhold til min lignende type Asperger Syndrom Diagnose (ASD) tilstand, og til min transseksualisme.

Og mer enn det tror jeg ikke at jeg gjør egentlig, når jeg tenker meg grundig etter. Jo, selvfølgelig....Jeg går også til jevnlige Bemannings, og rekruterings møter innenfor NAV systemet, for å klare å få tak i en jobb, praksisplass, eller lærlingeplass stilling i en bedrift.


Så her er litt av tingene jeg gjør på hverdagen min. Det er ikke så veldig mye, men det er ihvertfall noe istedenfor å ikke gjøre noe mens man er arbeidsledig slik jeg er nå for tiden. Selvfølgelig skulle jeg ønske at jeg hadde klart meg mer alene, men på grunn av min lignende type Asperger Syndrom Diagnose (ASD) tilstand, så sliter jeg med ganske mye, så jeg må få en tilrettelagt IP-Plan (Inviduell Plan) igjennom kommunen til når jeg flytter ut, slik at jeg kan få litt tilrettelagt hjelp osv.


Så jeg har det bra, og jeg klarer meg. Det eneste jeg bare må passe på, er å bare være meg selv, og gjøre ting jeg selv har lyst til å gjøre. Så alt er mulig vet jeg, men det må bare planlegges litt først. :) Det er alt.


Så da takker jeg bare egentlig for meg, for denne gang. Jeg håper på å få lagt ut jevnlige innlegg, slik at folk vet hva som skjer, og på hva jeg gjør. Kanskje bedre å skrive innlegg her, istedenfor å skrive så mye ute på facebook. Har hørt at det er tryggere å legge ut innlegg her, enn der så da skal jeg begynne å legge det ut her istedenfor.

:)

Ha en kjempefin kveld!


Klem og Kos fra meg Karoline, 21 år. :)) <3 <3

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Karoline Aaseth

Karoline Aaseth

21, Røyken

Hei! Du har nå kommet til Karoline Aaseth's blogg side. Jeg blogger om mine sykdommer Asperger Syndrom, og Epidermolysis Bullosa, at jeg er transseksuell, klær, og andre ting som faller meg inn. Eventuelle spørsmål, kan rettes til karolineaaseth@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits